29 januari 2011

Charlotte har varit och tränat på crossbanan i Algovik idag. Hon vaknade imorse med världens förskylning men de kan väl inte stoppa en träningsdag?
Absolut inte!
Sven-yngve hade varit ute med pistmaskin under veckan och gjort iordning banan lite och det vart en grym skillnad.
Woopischen va mer iordning och banan kändes lagomt mjuk så det var riktigt härligt och köra.
Charlotte gick ut på första varvet för att kolla banan och känna efter lite på skotern och självklart så skrek den bara att få fara ut och verkligen ge järnet!
Varven flöt på mer och mer så nu känner nog sig mycket säkrare med skotern efter denna dag vilket är jätte bra!
Nu är det bara lite inställningar som ska göras om så Team Svensson Racing ska träffas på garaget och ta itu med det som ska ändras. Bland annat så ska variatorn justeras lite för att få ut det mesta av maskinen..
Fjädringen fick Charlotte också justera lite då det skiljer ganska så mycket på olika banor hur dämpningen ska vara med med dessa dämpare så går det ju fort att ställa om fjädringen, tack och lov!
Som det ser ut nu så blir det en träningsdag imorgon också om vädret tillåter!
Så vi håller tummarna att vädret är bra och att alla inställningar blir bra!



17 januari 2011

Ihelgen har det varit friåkning som stått högst på listan för team svensson racing! Vi packade ihop alla skoterprylar och inväntade fredagen då vi åkte till Sveja för att ha en rolig helg tillsammans med vänner!
Det som kändes absolut roligast var att Charlotte & Fredrik var till Lycksele och Inlandets under fredagen för att hämta en skoter åt Fredrik! Lynx Boondocker 800-11!
Team Svensson Racing har alltså 2 stycken -11:or just nu och det känns riktigt roligt!
" Känns kanon, skotern känns bra och denna säsong kommer bli grymt rolig. Som det ser ut nu får tävlingarna vänta tills jag fått lära känns skotern för att sedan kunna ge järnet! " Är Fredriks kommentar!

Första vurpan hann Fredrik naturligvis med också i helgen! Skulle skråa lite snyggt men det gick inte riktigt som planerat hela vägen utan det vart en tur över styret och skotern uppåned.
Inga skador skedda som tur va utan det va bara att vända skotern på rätt köl å fortsätta resan!


Charlotte tycker också att det kändes roligt att få komma ut på lite friåkning. " Känns bra att man får tid att köra utanför banan också för att lära känna maskinen. Det behövs för mig just nu så jag tänker försöka få in lite mer mil åt helgen så när det är dags för bankörning igen så äre bara att köra på! "

Helgen var mycket trevlig och tyvärr så satte vädret stop för oss under lördagen. -43 grader kändes inte direkt lockande då vi vaknade på lördags morgonen men så fort tempen stigit så slängde alla på sig kläderna och det tog inte länge förän alla var på skotrarna, redo för avfärd. Vart även en nattlig tur på ca 2 mil som bjöd på en hel del roligheter!
Ospårat men det var ju inga problem!

Nu laddar vi vidare och inväntar helgen för ännu en friåknings helg! Det är lite som ska göras på Charlottes maskin innan helgen, svingarmen i boggien ska bytas eftersom det var kallsvetsat på den förra så hon har nu fått en utbytes och ska skicka tillbaka den gamla till brp.
Men försäkerhets skull så förstärker Fredrik denna åt henne på en gång för att slippa att det kanske skulle bli nå tråkigheter eller upptäckter!
Fredriks maskin står så gott som redo inför helgen, den fick sponsormärken och team märke dit satt igår. Även en vit frontbåge vart monterad! Grymt snyggt vart det! Vi väntar också på att vi ska få hem några vita bukskydd som ska på maskinerna. Vi försöker nu få dem att lika varann så mycket som möjligt!

Vi hoppas på att kunna bjuda på Team bild efter helgen och att ni får se ett par grymt sköna friåkningsbilder!


13 januari 2011

Välkommen till Team Svensson Racing's blogg!
Vi kommer alltså uppdatera er här om vad som händer omkring oss och våra planer!
Ny design ska göras och det kommer att komma ut fler bilder inom kort!

Iallafall så i skrivandes stund så har 2 crosstävlingar varit. 26/12 körde Charlotte i Storuman och det hela slutade väl inte riktigt som vi tänkt.
Första heatet blev det en våldsam avåkning i en ytterkurva så det blev ambulansfärd till sjukstugan där det vart koll för att utesluta skall och nack skador. Hon klarade sig undan med hjärnskakning och det vart en kort tävling.
Skotern som ni ser behövdes plåstras om också så det vart att skynda sig och beställa nya delar för att vi skulle få ihop den innan Arctic cat cup!
Tack vare inlandets.se så fick vi en ny frontbåge och kunde skruva ihop den igen så den inte behövde se så bedrövlig ut!

Fredrik fick tillbringa många timmar på garaget för att få ihop allt igen samt att göra lite inställningar på maskinen så det skulle vara mer inställd för Charlotte.
Tur Teamet har sin egna mekgubbe!

Arctic cat cup kom och nu hade Charlotte hunnit träna lite mer på den nya maskinen och kände sig mer säker på den. Inte helt 100 på Rs:en men mer säker än va hon va i storuman!
Hon bestämde sig för att ta själva tävlingen som en träning i Östersund och det gick väl ändå inte fy skam!
Hon fick till en riktigt bra start Lörda i andra heatet då hon kom ut ur starten som första maskin. Det var riktigt roligt och se! 
Charlotte kvalade in till final men kom sist i finalen.



I Helgen så kommer vi åka ut till Charlottes stuga i Sveja för lite friåkning! Så vi återkommer med bilder så fort vi har kommit hem!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0