14 mars 2011

Charlotte har varit och kört tävlingen i lycksele under skotermässan och gjorde några ruskigt fina starter då hon var bland dem första ut. Dock sitter lite hjärnspöken kvar från kraschen i storuman som kunde gått riktigt illa. Hon själv är väldigt besvärad över dessa och just nu vill hon inte annat än att dom ska släppa! i de första hetatet slutade hon sist men det var på håret att damen före kom över mållinjen med skidorna först. va ruskigt jämt!
Andra heatet taggade Charlotte upp för fulla muggar och tog ännu en kanon start och kom in på näst sista plats. Nu var Charlotte hel taggad och laddade för fullt inför tredje heatet.
Heatet kom och Charlotte tog en kanon start igen och kom ut som tredje person, i första kurvan efter start krokar de 3 första tjejerna ihop och Charlotte får ett kast på skotern, det small till och Charlotte rullar sakta upp på platån där hon blir stående. Först gick tankarna att det blivit någonting med skotern tills man ser att Petter( tävlingsledningen ) springer fram och pratar med henne då han plötsligt tar tag i hennes hand och rycker till.. Axeln for alltså ur led! Men Charlotte fullföljde heatet och sedan vart det lite sura miner i depån.
" Jag var ju så sjukt laddad och så händer de där!? Grymt arg just nu alltså " va Charlottes ord då hon kom in i depån igen.
När väl finalen kom så hade Charlotte så pass lite kraft i vänsterarm att hon knappt orkade svänga men hon gjorde sitt bästa och slutade totalt sist under tävlingen men 1 poäng mindre än den framför.

" Jag börjar se fram imot operationen som ska göra i april så jag får någon ordning på denna axel, det är så typiskt att när man väl gå in för att ge allt så ska den inte hålla utan hoppa ur led trots att jag tejpar hela axeln med silvertejp.. Men det är bara att bita ihop och ladda om! " säger Charlotte under resan hem och visst har hon rätt för nu står siktet mot Walles då 3:e sm kvalet går där till helgen!




8 mars 2011

Åkte upp till Kiruna på freda morron och var grymt taggad! När vi komme fram te banan så gick jag runt banan och kollade in läget och den kändes verkligen hård. så jag trodde att den skulle hålla sig rätt så bra men ack va ja misstog mig. Innan dagen var slut va banan väldigt lös och isig vilket gjorde att man egentligen bara kunde använda ytterspåren för att ha bra fäste men de ska väl vara en utmaning va? :)

Första heatet som vi körde gick inte förän kl 12 så jag hade gott om tid och kolla på de första heaten och kolla in deras körning osv innan jag tog på mig skydden, taggade upp och for ut på lineup.
Starten kändes si så där, men ja va inte sist ut och det kändes som att jag hade ruskigt bra flyt de första varvet och hade 3-4 personer bakom mig, banan va verkligen kanon kul och jag gillade varje millimeter MEN på andra varvet så kommer jag i kurvan innan mål och ser ett kanon läge för att hinna förbi personen bredvid mig så jag satsar ordentligt och hamna på ett väldigt ojämt område men gav mig inte förän jag känner en brännande smärta och hugg i vänster axel och jag tappar styret.. axeln ur led!
Framåt också för den delen och som de flesta redan kanske vet så hoppar min axel vanligtvis bakåt så jag var ruskigt paff faktiskt..
funktionärer kommer springade och kläcker kommentaren: Vi går åt sidan! Jag skriker tillbaka: Nej för fan, dra armen rätt ner för axeln har hoppat ur led! En funktionär tar tag och drar till och jag känner ännu en brännande smärta och hör ett "klånk". Tack skriker jag och drar igång skotern för att fortsätta köra mitt heat annars få man ju inga poäng?!
Men jag va långt efter och vart varvad just efter att ja fått igång skotern men ja körde färdigt och for sedan in i depån för att dra på ett nytt lager silvertejp för att hålla axeln på plats.
Andra heatet va ja inte alls lika bra med i starten och komme ut bland de sista men lyckades köra upp mig till en näst sista plats.
Grymt besviken är jag men jag känner att ja fått mer koll på hur maskinen fungerar nu och ja, jag tror inte de kan bli annat än framsteg nu!
På freda blir de lycksele som står på schemat för att köra kvällstävlingen där! Kommer nog bli kul och jag hoppas axeln håller denna gång!



4 mars 2011

Idag är det fredag och i skrivandes stund så är Charlotte på väg till Kiruna för att köra SM kval 2. Vädret ser lovande ut just nu med solsken men det blåser där efter!
Denna gång är det bara Charlotte och Kenneth som far, resan började ungefär halv åtta från Åsele imorse och enligt gps:en beräknas vi anlända till Kiruna klockan 15.30.
Man skulle kunna säga att vi just gjort en klättring för vi har just passerat 10 mil med bara uppför men det är fint här omkring faktiskt.

Lynxen har nu fått chassiet fixad och igår byttes oljan i kedjehuset så nu håller vi tummarna att allt ska gå felfritt imorrn under kvalet. Har faktiskt tagit med nya tändstift denna gång också, klantigt då vi va i Lima att inte ha med sig extra stift men man lär sig av sina misstag!
Nu passerade vi polcirkeln så nu ä man en bit uppåt i landet!

Uppdatering kommer imorgon efter tävlingen med utvärdering och resultat!






RSS 2.0