13 februari 2011

Igår så va Team Svensson Racing i Lima och Charlotte körde SM kval 1.
Tog bilen ner och det var ganska så tur, Charlotte hade seminarium på skolan så hon kunde inte åka förän det va klart så hon var i Åsele vid kl 18. 20.15 hade vi lastat och gjort allting klart för att börja åka.
Nu vare ju 65 mil enkel väg så det var ganska självklart att det skulle bli många timmar i bilen!
04.20 stod bilen parkerad på banan i Lima och det var 19 grader kallt. Vi hoppades på att det skulle bli varmare på morgonen för det blir trots allt väldigt kallt att köra då det bara är 19 grader kallt..
Vi vaknade vid kvart i 7 på morgonen och då var det bara att kliva upp för att lasta av skotern och varmköra den. Anmälan gick Charlotte och gjorde direkt. Besiktningen behövde inte Charlotte inte göra denna gång då dem hade lottat ut 1/3 del av startfältet som skulle besikta.
När Kenneth och Fredrik skulle varmköra skotern så insåg dem att den bara gick på 1 cylinder. Inte bra alls..
Men när den hade blivit lite varmare så gick den igång på båda igen och tur va väl det. Nu gällde det bara att hålla den varm tills man skulle ut på start!
Första kvalet var Charlotte inte alls med i starten och med Charlottes egna ord: jag vet inte riktigt i vilken värld jag var i just då men..
Slut placeringen i detta heat vart näst sist.
Det var bara att ladda om inför nästa heat, det gällde ju som sagt att komma med i Finalen!

Andra kvalet så var Charlotte med bättre i starten men fick sedan efter några varv problem med skotern, den bara dog av 2 gånger och hon slutade sist i detta heat.
Tack vare att Charlotte fullföljt alla heaten så kvalade hon in till Final!

Finalen var Charlotte riktigt laddad och det märktes i starten då hon kom ut bland de första i starten men då efter första kurvan efter start så vart det riktigt trångt och precis som Charlotte lättar i en woopers så blir hon påkörd vilket gör att hon slår runt och alla passerar. Charlotte får hjälp att tippa upp skotern och får sedan försöka jaga sig ikapp de andra som fått ett försprång!
Det var en väldigt svår bana som krävde mycket teknik och man fick verkligen kämpa varje meter av banan!
Charlotte slutade näst sist i finalen. Skotern var mindre fin, chassiet var knäckt bak så det var bara att lasta och åka hemåt.
Charlotte: Ja känner att detta var inte min bana, jag fick inte upp något bra flyt och sedan gjorde ju inte vurpan det bättre! Nu blir det till att rikta chassiet och sedan ladda om inför nästa tävling!

Charlotte har valt att stå över Vildmarkscupen för att vi ska ha gott om tid att rikta och göra iordning skotern innan nästa Sm kval.

Bilder från helgen!



Krängningshämmarna plockas bort för att få skidorna att jobba
olika beroende på hur banunderlaget ser ut




Som ni ser så finns det lite att göra men man får väl försöka se det
som att Charlotte inte fegade utan verkligen va med och fightades!

7 februari 2011

Ihelgen har Team Svensson Racing varit i Sveja för en helg full av friåkning. Under lördagen så var det 9 skotrar som va ut och det var riktigt roligt. Vi försökte ta oss upp på masten som finns i Sveja och vi lovar er att där fanns det snö!
Klev man av skotern så hade man snö upp till midjan och det är ju alltid roligt!
Det vart en hel del fastkörningar under dagen men Charlotte som va sist i ledet klarade sig helt utan fastkörning! Kanske för att spåret var trampat men det låter iallafall riktigt bra att det var en tjej i sällskapet som inte körde fast! Haha.
Nä skämt och sido så var det riktigt kämpigt på vissa ställen att komma sig upp och det gör ju det hela så mycket roligare då man får kämpa lite.
Charlotte skickade vi sist eftersom hennes maskin inte alls är gjord för att man ska köra uppför och i riktigt djup snö..
Vi fick skratta lite då Hugo var med under skoterturen för han tar det riktigt lugnt då han kör och det gillade inte riktigt Charlotte´s maskin och det gjorde det inte bättre av att Hugo glömde bort sig och stannade mitt i en uppförsbacke just då Charlotte komme ikapp efter att ha tagit sats nerifrån.
Men det hela gick bra iallafall!
Fredrik har också fått känna på att det fanns snö uppe vid masten då han lyckades köra fast riktigt ordentligt uppe vid masten. Skotern stod rätt upp i vädret men lika glad var han för det! Tyvärr har vi ingen bild på detta och det är ruskigt synd.
När vi väl for hem på söndagen så var vi alla riktigt nöra i kroppen men det var en härlig känsla. Man vet helt enkelt att man haft en kanon helg med mycket skoterkörning, vilket innebär att man har fått chansen att lära känna maskinen ordentligt!

Åt helgen så blir det att åka till Lima för SM deltävling 1 för Charlotte. Hon känner sig riktigt taggad så det ska bli roligt och se hur det går för henne under lördagen! Med på resan är så klart chafför Kenneth och Fredrik.

Nu bjuder vi på lite bilder från helgen!


På denna bild ser man att det var bra med snö!








Tävlingskalender 10/11

  • 26 december 2010 - Storuman SK, Super snowcross
  • 8-9 januari 2011- Östersunds SSK, Arctic cat cup
  • 12 februari 2011 - Lima MS, SM deltävling 1
  • 26 februari 2011 - Lingheds SK, Vildmarkscupen
  • 5 mars 2011 - Kiruna MK, SM deltävling 2

  • 11 mars 2011- Lycksels MK, Pon Cat Friday Night Race
  • 12 mars 2011 - Nolaskogs SK, Sm kval 3 ( backtävling )
  • 19 mars 2011 - Team Walles MK, SM deltävling 3
  • 1 april 2011 - Älvsbyns MS, SM deltävling 4
  • 9 april 2011 - Östersunds SSK, SM Final

Tävlingskalendern kan ändras under hela säsongen
För att se ändringar, kolla till vänster och
klicka på "Tävlingskalender" i kategorierna

1 februari 2011

Det händer väldigt lite här på vår team sida men det är just för att under veckorna så är vi på skilda orter..
Charlotte i Övik och Fredrik i Åsele vilket innebär att det inte blir speciellt mycket gjort just under veckorna.
Men vi lovar att efter helgen så ska ni få en massa sköna bilder för till helgen blir det friåkning i Sveja som gäller!
Vi har packat kameran denna gång så nu ska det bli friåkningsbilder samt team bild så ni får se hur vi ser ut!
Det kommer också att läggas in information om oss som ingår i teamet efter helgen så håll utkik!

Annars så är det bara Fredrik som fått köra skoter i veckan, han passade på under lunchen att köra en sväng innan han efter jobbet tog isär boggien eftersom den glappade ruskigt mycket, vilket vi va ganska fundersamma va det kunde vara. Visade sig att bussningarna i svingarmen va borta!
Katastrof, de är ju körning i helgen! Men Charlotte ringde till Inlandets och dem berättade att det blivit något fel under ihop skruvningen men fixade snabbt fram bussningar som Tommy snällt kommer ta med sig till Åsele imorrn.
Så Fredriks helg är räddad!

Charlotte får vackert vänta tills fredag innan hon får känna doften av den underbara 2-takts röken..
Men hon hoppas på en givande helg och ser framimot att få åka ner till Lima den 12/2 för SM deltävling 1.
65 långa mil blir det men banan var rolig sist hon var dit så hon har stora förhoppningar.
Nu börjar tävlingarna dra igång på riktigt och det kommer snart komma ut en lista med tävlingar samt datum så ni kan kika vilka tävlingar hon kommer köra under vintern.
Några kommer bli närmare Åsele och vissa kommer vara lite längre bort men vi ska göra allt för att hålla er uppdaterade vad som händer.

Vi ses efter helgen!




RSS 2.0