13 februari 2011

Igår så va Team Svensson Racing i Lima och Charlotte körde SM kval 1.
Tog bilen ner och det var ganska så tur, Charlotte hade seminarium på skolan så hon kunde inte åka förän det va klart så hon var i Åsele vid kl 18. 20.15 hade vi lastat och gjort allting klart för att börja åka.
Nu vare ju 65 mil enkel väg så det var ganska självklart att det skulle bli många timmar i bilen!
04.20 stod bilen parkerad på banan i Lima och det var 19 grader kallt. Vi hoppades på att det skulle bli varmare på morgonen för det blir trots allt väldigt kallt att köra då det bara är 19 grader kallt..
Vi vaknade vid kvart i 7 på morgonen och då var det bara att kliva upp för att lasta av skotern och varmköra den. Anmälan gick Charlotte och gjorde direkt. Besiktningen behövde inte Charlotte inte göra denna gång då dem hade lottat ut 1/3 del av startfältet som skulle besikta.
När Kenneth och Fredrik skulle varmköra skotern så insåg dem att den bara gick på 1 cylinder. Inte bra alls..
Men när den hade blivit lite varmare så gick den igång på båda igen och tur va väl det. Nu gällde det bara att hålla den varm tills man skulle ut på start!
Första kvalet var Charlotte inte alls med i starten och med Charlottes egna ord: jag vet inte riktigt i vilken värld jag var i just då men..
Slut placeringen i detta heat vart näst sist.
Det var bara att ladda om inför nästa heat, det gällde ju som sagt att komma med i Finalen!

Andra kvalet så var Charlotte med bättre i starten men fick sedan efter några varv problem med skotern, den bara dog av 2 gånger och hon slutade sist i detta heat.
Tack vare att Charlotte fullföljt alla heaten så kvalade hon in till Final!

Finalen var Charlotte riktigt laddad och det märktes i starten då hon kom ut bland de första i starten men då efter första kurvan efter start så vart det riktigt trångt och precis som Charlotte lättar i en woopers så blir hon påkörd vilket gör att hon slår runt och alla passerar. Charlotte får hjälp att tippa upp skotern och får sedan försöka jaga sig ikapp de andra som fått ett försprång!
Det var en väldigt svår bana som krävde mycket teknik och man fick verkligen kämpa varje meter av banan!
Charlotte slutade näst sist i finalen. Skotern var mindre fin, chassiet var knäckt bak så det var bara att lasta och åka hemåt.
Charlotte: Ja känner att detta var inte min bana, jag fick inte upp något bra flyt och sedan gjorde ju inte vurpan det bättre! Nu blir det till att rikta chassiet och sedan ladda om inför nästa tävling!

Charlotte har valt att stå över Vildmarkscupen för att vi ska ha gott om tid att rikta och göra iordning skotern innan nästa Sm kval.

Bilder från helgen!



Krängningshämmarna plockas bort för att få skidorna att jobba
olika beroende på hur banunderlaget ser ut




Som ni ser så finns det lite att göra men man får väl försöka se det
som att Charlotte inte fegade utan verkligen va med och fightades!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0